Nedeľa Dobrého Pastiera v Žilinskej diecéze 2022

Žilinskí bohoslovci, spolu s pánom prefektom, strávili Nedeľu Dobrého Pastiera vo farnosti Skalité v dekanáte Čadca. Program sa začal už v sobotu večer svätou omšou o 19.25 vo farskom kostole sv. Jána Krstiteľa, po ktorej mali možnosť stráviť večeru s miestnymi kňazmi.

V nedeľu sme program odštartovali tromi svätými omšami v ranných hodinách, na ktorých zazneli aj svedectvá našich spolubratov seminaristov, ktorí sa podelili o svoju skúsenosť s Bohom. Po svätých omšiach sme sa na chvíľu porozprávali s miestnymi farníkmi, a potom sme sa presunuli na obed do rodín, kde sme zažili vrelé rodinné prijatie od farníkov. Počas obedu sme zažili inšpirujúce rozhovory, častokrát plné smiechu, na ktoré isto nezabudneme.

Po výbornom obede v rodinách sme sa presunuli na futbalový zápas bohoslovci verzus miništranti z farnosti Skalité, ktorý bol silami veľmi vyrovnaný.

No a na záver našej návštevy farnosti, sme sa pomodlili slávnostné vešpery, ktorým predsedal diecézny biskup Mons. Tomáš Galis. Ihneď po skončení modlitby vešpier sme večeru strávili s pánom biskupom, pánom farárom Martinom Danišekom a s pánom starostom obce Skalité. Všetkým vyslovujeme úprimné Ďakujeme, za vrúcne privítanie, veselé rozhovory a bohatú účasť veriacich.

fotogaléria Nedeľa Dobrého Pastiera v Žilinskej diecéze 2022 Pozrieť všetky fotky  ( 6 )

Odporúčané články

  • 02.09. 2024

    Zápis na štúdium v akademickom roku 2024/2025

    Zápis študentov magisterského štúdia RKCMBF UK v akademickom roku 2024/2025 sa uskutoční v Akademickom informačnom systéme (AIS - zápis predmetov) (august) a osobne (september) na študijnom oddelení Kňazského seminára sv. Gorazda v Nitre.

  • 15.05. 2024

    Miništrantské tábory 2024

    Milí miništranti, srdečne vás pozývame na miništrantské tábory v Kňazskom seminári sv. Gorazda v Nitre, kde aj tento rok zažijete mnohé zábavné hry, súťaže, nájdete si nových kamarátov, spoločne pôjdeme do prírody a v prípade vhodného počasia navštívime aj kúpalisko a zahráme si vodné hry. Ubytovanie vrátane stravy je zabezpečené v priestoroch seminára. 
    Tábory sú rozdelené podľa vekovej hranice a diecéz:

    1. turnus pre starších miništrantov (od 15 rokov) je určený pre miništrantov všetkých diecéz a bude sa konať v termíne od 30. júna do 5. júla 2024
    2. turnus pre mladších miništrantov (6-14...

  • 08.04. 2024

    Deň otvorených dverí

    Milí priatelia, 

srdečne vás pozývame na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční 20. apríla 2024 s nasledovným programom:
    
Program začne slávením svätej omše v Katedrále - Bazilike sv. Emeráma v Nitre na Nitrianskom hrade o 10.00 hod.

    Po svätej omši sa spoločne presunieme na Pribinovo námestie, kde sa nám prihovorírektor seminára, Mons. Marián Dragúň, a slávnostným otvorením brány seminára začne prehliadka priestorov budovy, kde bývame, vzdelávame sa, modlíme a trávime voľný čas. 

Príďte sa pozrieť, ako vyzerá seminár z vnútra a nahliadnite bližšie do života seminaristov. Po prehliadke semi...